آموزشگاه طراحی و دوخت پانیک

پیش نیازهایی ضروری برای تبدیل شدن به یک طراح لباس

طراحی لباس

زمان مطالعه 1 دقیقه

پیش نیازهایی ضروری برای تبدیل شدن به یک طراح لباس

بسیاری از افرادی که علاقمند به ورود به هنر طراحی لباس هستند و می خواهند طراح لباس شوند، نمی دانند که کار طراحی را از کجا آغاز کنند. در این بخش به پیش نیازهای بسیار ضروری در این زمینه اشاراتی خواهیم داشت. در زیر به مهم ترین پیش نیازها اشاره کرده ایم:

✴️ داشتن قدرت تصور و تجسم بالا ✴️

اولین و مهم ترین ویزگی یک شخص طراح لباس این است که او از ذهن بسیار خلاق و فعال و به اصطلاح اکتیوی برخوردار باشد چرا که بایستی بتواند نقش ها و ایده های نویی را ابداع کند. نداشتن ذهن خلاق می تواند برای یک طراح لباس، سبب سردرگمی و انصراف او از فعالیت در این رشته شود. ناگفته نماند که امروزه دارا بودن این مورد تا حد زیادی تسهیل شده، چرا که شخص طراح لباس، تنها با چند جستجوی ساده در بخش تصاویر گوگل و یا وبسایت های طراحی لباس، می تواند هزاران ایده ی جدید را مشاهده و بررسی کند و از این ایده ها جهت خلق یک ایده ی ترکیبی و جدیدتر بهره گیرد.

✴️طراح لباس باید در طراحی لباس، ریزبین باشد✴️

یکی دیگر از ویژگی های یک طراح لباس جهت طراحی لباس های مختلف این است که حتما باید چشمانی ریزبین با دقت بسیار بالا داشته باشد تا بتواند حتی کوچکترین جزئیات طرح و نقش و رنگ یک لباس را به سرعت بررسی کند و نقاط ضعف و قوت طراحی ها را درک کند. این ویژگی می تواند در افراد مختلف به مرور زمان و با مطالعه مقالات و ژورنال های مخصوص طراحی لباس و شناخت بیشتر اجزای طراحی ها و اجزای لباس ها، تا حد زیادی یک طراح لباس را نکته سنج و ریزبین کند. کافیست طراح لباس بداند که هر لباسی شامل چه اجزایی است و از طرفی قرار است در طرحی که قرار است خلق کند، چه بخش هایی بکار برود مثل جیب، یقه، زیپ، دکمه و … .

✴️طراح لباس بهتر است قبل از طراحی لباس نقاش خوبی باشد✴️

هر انسانی استعدادهای خودش را دارد که ممکن است به صورت غریزی یا اکتسابی به دست آورده باشد. در این میان، یک طراح لباس نیز بهتر است یک طراح یا نقاش خوب نیز باشد. در رشته طراحی لباس، در صورتی که طراح لباس، نقاش خوبی باشد، طرح های دقیق تر و شکیل تری را هم خلق و پیاده خواهد کرد. اگر احساس می کنید نقاش چندان خوبی نیستید لازم نیست نگران باشید چرا که در هر شهری که زندگی می کنید می توانید دوره های نقاشی را طی کنید و یا حتی به صورت غیر حضوری و آنلاین در کلاس های نقاشی مجازی ثبتنام کنید. ارتقای استعداد نقاشی در یک طراح لباس، سبب افزایش کیفیت خروجی کار خواهد شد.

✴️توانایی کار با برنامه های طراحی لباس (گرافیکی و کامپیوتری)✴️

امروزه به لطف رشد روزافزون برنامه ها یا نرم افزارهای کامپیوتری، در زمینه های طراحی لباس و تولید نرم افزارهای مربوط به طراحی رشد چشمگیری را شاهد بوده ایم. به طوری که یک طراح لباس می تواند با دانلود و نصب برنامه های طراحی، روی لپ تاپ، رایانه شخصی و یا حتی روی گوشی همراه خود به کار طراحی بپردازد. پس در این بخش به این نکته تاکید می کنیم که در صورتی که می خواهید یک طراح لباس کاملا بروز و موفق در طراحی لباس نسبت به سایر رقبا باشید، بهتر است از نرم افزارهای طراحی لباس نیز جهت خلق ایده های خود با سرعت و دقت بالاتر، بهره گیرید. نرم افزارهای طراحی لباس اغلب دارای حجم کم و امکانات فراوان هستند که کاربر می تواند با چند کلیک ساده، طرح های شیکی را ایجاد کند و حتی طرح خود را با اتصال یک چاپگر به راحتی چاپ کند.

✴️طراحی لباس نیازمند ارتباط مردمی بیشتر و مهارت بازاریابی فعال دارد✴️

در اینجا می خواهم دو ویژگی مهم مورد نیاز یک طراح لباس جهت طراحی لباس های مناسب تر و کاربرپسند تر را به شما عزیزان توضیح بدهم. بهتر است یک طراح لباس در میان مردم و به اصطلاح عامیانه، مردمی تر باشد. ارتباط با افراد و مخاطبین بیشتر و توجه به خواسته ها و سلایق و انتظارات آنان در رابطه با پوشش و لباس ها، می تواند بیش از پیش سبب افزایش مهارت خلاقیت در طراح لباس گردد. ویژگی مهم دیگر طراح لباس، دارا بودن مهارت و یا استعداد بازاریابی موفق و فعال است. طبیعتا یکی از فعالیت هایی که یک طراح لباس پس از خلق ایده های نو بایستی انجام دهد و در آن مسیر گام بردارد، کار بازاریابی است تا بتواند ایده های خود را جهت صنعتی و تجاری شدن، به صنایع یا شرکت های گوناگون مرتبط با تولید پوشاک عرضه نماید. خلاصه اینکه یکی از پیش نیازها و مهارت های جانبی و البته ضروری در عرصه طراحی لباس، تسلط یافتن به مهارت بازاریابی است. برخی طراحان لباس نیز جهت بازاریابی ایده های خود، بازاریاب هایی را استخدام می کنند تا این فعل مهم را به آن ها سپرده باشند و وقت بیشتری برای طراحی لباس های جدیدتر داشته باشند.

✴️طراحی لباس نیاز ضروری به دانستن هنر خیاطی دارد✴️

اکیدا توصیه می شود طراح لباس حتما مهارت خیاطی را نیز بگذراند تا بتواند نقش ها و ایده های بیشتری را خلق کند. یک طراح لباس اگر بتواند در زمینه طراحی لباس، طرحی که در ذهن دارد را روی پارچه ها هم پیاده کند طبیعتا می تواند ایده های خود را عملی کند و با نقاط قوت و ضعف این طراحی ها آشنا شود. البته نیازی به تسلط کامل و جامع بر هنر خیاطی نیست. تنها کافیست در حد دوخت طرح و نقش روی پارچه های مختلف، مهارت هایی را کسب کند. خوشبختانه جهت یادگیری اصول خیاطی هم می توانید در سطح اینترنت از مقالات و ویدئوهای رایگان وبسایت های متعددی در زمینه ی آموزش این هنر کاربردی دیدن نمایید و دانش و مهارت خود در این زمینه را ارتقا دهید.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.